Ontluchting, ontgassers en drukveiligheid

Ontluchting, ontgassers en drukveiligheid

Ontluchting & Ontgassing

De kwaliteit van het water bepaalt de prestatie van koel- en verwarmingsinstallaties. Een installatie met zuurstofrijk water werkt minder rendabel. Zuurstof dringt op diverse manieren installaties binnen wat leidt tot corrosie waardoor vuil ontstaat. Dit zorgt weer voor weerstandsverliezen, extra slijtage, onnodige storingen, ontregeling van de installaties, geringere prestaties van de pomp en storende geluiden. Gevolg: gebrek aan comfort, onnodig energieverlies en een kortere levensduur van de installatie. Het is dus belangrijk om zo snel en efficiënt mogelijk te ontluchten.

Vlotterontluchters

Flexvent

Flexvent automatische vlotterontluchters worden gebruikt in gesloten warm- en koudwaterinstallaties tot een maximale temperatuur van 120°C en een maximale druk van 10 bar.

Wanneer er in de installatie onderdruk optreedt, bijvoorbeeld bij het aftappen van de installatie, werkt de Flexvent vlotterontluchter als beluchter.

Microbellen ontluchters

Flamcovent

De Flamcovent luchtafscheiders zijn geschikt voor gesloten installaties tot een maximale watertemperatuur van 120 °C en een maximale druk van 10 bar.

De Flamcovent luchtafscheiders zijn voorzien van een elektrostatisch aangebrachte poedercoating, waardoor een mooie strakke rode laklaag ontstaat. Deze Flamcovent is voorzien van een las- of flensaansluiting. Flamcovent luchtafscheiders DN50 en groter zijn voorzien van CE type goedkeuring.

Ontgassingsautomaten

Vacumat Eco

Deze druk-temperatuur geregelde installatie ontgast uiterst nauwkeurig en effectief. De Vacumat Eco ontgast tot maar liefst zeven keer sneller door de sterk vergrote en volcontinue ontgassingscapaciteit.

Doordat gassen sneller worden afgevoerd, wordt schade aan het systeem zoveel mogelijk beperkt, onnodige storingen en dure reparaties voorkomen en de levensduur van de installatie verlengd. Tevens is de Vacumat Eco acht keer energiezuiniger dan de huidige beschikbare ontluchtingsautomaten in de markt.

 

ENA

De ENA vacuüm ontgassings- en navulautomaat kan zowel toegepast worden in gesloten centrale verwarmingsinstallaties, als in gesloten koel- en airconditioningsinstallaties.

De ENA wordt toegepast in combinatie met een Flexcon membraan drukexpansievat of een Flexcon MK expansieautomaat. De maximale innametemperatuur bij de ENA is 70°C.  De ENA is geschikt voor systeemdrukken van meer dan 0,8 bar.

Watersuppletie units

NFE

De ENA en Vacumat Eco ontgassers kunnen optioneel ook als bijvulautomaat fungeren. Indien nodig zal er via de ontgassingsinstallatie water worden toegvoegd aan het systeem. Het water zal eerst door de ENA / Vacumat Eco worden ontgast voordat het in het systeem gaat. Naast het softwarematig inschakelen dient er een NFE watersuppletie eenheid aangekoppeld te worden.

Gecombineerde lucht- en vuilafscheiders

Flamcovent Clean Smart

De Flamcovent Clean is speciaal ontworpen om, behalve lucht, ook vaste vuildeeltjes te verwijderen.

In de verlengde bodem is een ruimte die vrij is van turbulentie. Dit geeft vuildeeltjes, welke zwaarder zijn dan water, de gelegenheid om naar de bodem te zinken en de luchtbellen juist de gelegenheid tot opstijgen waarna ze via de vlotterontluchter worden afgevoerd.

Drukveiligheid

Prescor S veiligheidsventielen

Sotex levert een zeer uitgebreid pakket overstortventielen en ketelveiligheden, allen veerbelast.

Zoals bijvoorbeeld ook: de bekende Prescor S overstortventielen (1” t/m 2”) in drukken tot 10 bar.

Sotex: ontluchting, ontgassers en drukveiligheid